Betegbiztonság 2011.12.15. 23:14

Betegbiztonság 2011

Évek óta már csak a kirakat van rendben, miközben a betegek egyre nehezebben jutnak ellátáshoz, az egészségügyi dolgozók pedig egyre elkeseredettebbek a túlterhelés és a napi megélhetési gondok miatt. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a magyar ellátórendszer azon hiányosságaira, amelyek közvetlenül veszélyeztetik a betegek biztonságos ellátását. Tesszük ezt annak reményében, hogy a kirakat mögötti valóság bemutatásával elő tudjuk idézni a magyar egészségügy megújulását.

 

PIROS színnel a térképre való kattintás után megjelenő táblázatokban kiemeltük azokat a napokat, amikor az adott területen az ügyeleti ellátás szakorvosi felügyelet nélkül működik a régió egy kórházában.


Betegbiztonság 2011 nagyobb térképen való megjelenítése
Összes adat egy dokumentumban való megtekintése

A honlapon található adatok tájékoztató jellegűek, az orvoskollégák esetleges hóközi cseréje miatt egyes napokon változás következhet be.

 

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://betegbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr53467353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eccpecc-maradok 2011.12.17. 10:22:46

Nincs egészségügy Magyar Honban! H A L Á L Ü G Y-nek nevezném !
Slakterek a mindenkori parlamenti képviselők!
Tisztelet a pusztába kiáltó kevés kivételnek....

"EL INNEN RABLÓK! EZ AZ ÉN HAZÁM!"
/Sajó Sándor/

Borneó&Celebek 2011.12.17. 16:14:51

az de gáz... Én már a Neurológia helyett Norvégiát olvastam!

drboborjan 2011.12.17. 17:57:47

A piros szín sokkal kevesebb, mint a valóság...Kb minden 2. napot be lehetne pirosozni!

papazole 2011.12.17. 18:23:57

Azuri szigetek-mulató a fidelitásnak-új autók-fizuemelés-különélés-benzin-telefon a 2/3-nak ? Megérthetjük,hogy ilyen apróságokra nem jut már.

jágör68 2011.12.18. 13:50:59

Lemaradt a térképről azoknak a településeknek piros beszínezése, ahol nem teremtik elő a betegbiztonsághoz szükséges egészségbiztosítási járulékot (feketézés, kamu minimálbér, bodzások, stb).
Na azt szeretném már látni. Meg hogy kikre- MIRE! is megy el az EÜ- járulékok nagy része (bodzások, csövesek, alkeszek)- magyarul szociális problémákra.
Ha már betegbiztonság.

anyadmajma 2011.12.18. 16:26:51

Én szívesen látnék egy olyan statisztikát is, hogy melyik kórházban mennyit keresnek az orvosok, rezidensek, ápolók,stb..., és ezért havi hány órát kell dolgozniuk. Talán nagyobb hatása lenne, ha kiderülne, hogy egy szakorvos keres ugyan nettó 200k-t, de ezért havi 300 órát dolgozik. Mert azért pl. egy röntgenorvos vagy egy patológus kicsit messze van a paraszolvenciától. Amit amúgy, mint pl. a rendőröknél, közfeladatot ellátó személy megvesztegetésének kéne venni, és lecsukni azt is aki adja, meg aki elfogadja, azt is. Persze, miután nem 100k alatt kap egy rezidens nettóban........

langandordr 2011.12.19. 08:25:22

...Magor, kezdetnek jó, de ha így marad hatástalan. egyetlen lakos sem fogja érezni az egészségügyi ellátás hiátusát, ha csak arról tud hogy a régióban van valahol valami ellátatlanság.
konkretizálni kell hogy melyik városban kórházban, melyik osztályon.
építsétek az információs hálózatot, de a honlap elejére írjátok fel hogy a hivatalos ellátás meglétéről illetve a hiányáról való tájékoztatás a kórházfenntartó és az ántsz valamint a Népjóléti minisztérium feladata.-nehogy támadás érjen benneteket

langandordr 2011.12.19. 08:31:04

@anyadmajma: szerintem ez most és itt azért nem lényeges, mert a rezidensszövetség teljesen érthetően és elegendően sűrűen kommentálje az utcaseprői fizetéssel való egyenértékűséget.
az orvosi jövedelemnek van egy másik oldala a hálapénz amiről természetesen tud a lakposság is.
viszont hasznos lenne bemutatni névtelen példákkal vagy általánosítva hogy a hálapénz milyen káros a szakmaiságra, a kollegalitásra, a teammunkára, hogyan mérgezi az ellátást, mennyire gazdaságtalan és hatékonytalan emiatt.

langandordr 2011.12.19. 08:39:11

@langandordr: mégvalami:
Magor, először tájékozódjatok arról hogy a minisztérium, az országos illetve regionális ántsz-ek, illetve a kórházfenntartók a net-en nyilvánosságra hozzák-e az ellátatklan foltokat, helyesebben vigyázni kell a fogamazással mert az ellátatlanság nincs csak helyettesítés illetve a beteg részéről ezért a távolabbra való utazás.
ha nincs ilyen tájékoztatás akkor annak az az előnye részetekre hogy használhatjátok a "hiánypótló" kifejezést.

információs hálóza ! ebben már a nem rezidensek is segíteni fognak benneteket.
informátoraitokat védjéte, az információkat központosítsátok és ne adjátok ki csak bírói végzésr vagy rendőrségi nyomozásra (mert ha jól csináljátok arra is számíthattok). ez háború !

tibapó 2011.12.21. 10:37:00

Hogy a fenében lehet egy régióban, ahol tucatnyi kórház van egyetlen adattáblában kijelenteni, hogy adott napon nincs ügyeletes orvos??? Melyik kórházban??? Egyikben sem???? Ez így kontraszelektív!!!

tibapó 2011.12.21. 10:42:09

@tibapó: Bocs elírtam, természetesen nem "szelektív", hanem "produktív"
KONTRAPRODUKTÍV. :)

ArmageddoN2012 2011.12.27. 16:43:38

Először is minden tisztelet a Magyar Rezidens Szövetségnek és Papp Magornak. Mert valaki(k) végre az orvosok és eü. dolgozók közül ki mertek állni és össze tudtak fogni a hazai egészségügyért. Persze pénzt azt nem fognak rá adni... Sőt el fogják venni, mint ahogyan évek óta ezt csinálják, kormánytól ill. kormányzó párttól függetlenül. A forrás kivonás 2007 környékén vált kritikussá, azóta pedig olyan helyzetet teremtett a hazai egészségügyben, hogy az orvosaknak évek óta be sem szabadna menni a kórházakba, mert az a gyógyításra tett esküjükkel ellentétes. Persze bemennek, mert sokuknak nincs más választása. Azt hiszem a rezidenseknek még van választásuk, ezért sok erőt kívánok nekik, mert jelen állás szerint el kell, el lehet menniük...

ArmageddoN2012 2011.12.28. 09:17:51

A honlap egyébként nagyon okos és érdekes, bár az ellátás már évekkel ezelőtt összeomlott, csak aki nem dolgozik 20 éve az egészségügyben vagy nem beteg az nem veszi észre. Gyógyszer, műszer, infúzió, na meg varróanyag nélkül elég nehéz gyógyítani 2012-ben, mivel a kézrátétel nem igazán hatékony és korszerű. Az orvosok és ápolók ennek ellenére erejüket megfeszítve dolgoznak, ügyelnek, robotolnak mert viszi öket a munkaszeretetük, a lelkiismeretük, na meg az esküjük. Azután hazamennek és rájönnek, hogy nem tudják befizetni a csekkeket és nem tudnak bevásárolni az élelmiszerboltban, mivel fizetésük kicsit kevesebb, mint az utcaseprők fizetése. A rezidens szövetséggel szemben a tárgyalóasztaloknál viszont olyan szakpolitikusok, képviselők és kórházigazgatók ülnek, akiknek a havi összes juttatása 1,5-2 MFt. Miért is hallánk meg ök a rezidensek segélykiáltását! Nem is értik, miről van itt szó, Nekik jó így ahogy van. Évekig, évtizedekig működött az egészségügy úgy, hogy a benne dolgozók gyakorlatilag éhbért kaptak, és elavult, leamortizálódott műszerekkel dolgoztak, most miért kellene ezen változtatni, pont a válság kellős közepén. Egyébként meg, ha Ök betegek lesznek, akkor elmennek külföldre gyógyíttatni magukat. Nem csoda...
süti beállítások módosítása